'De Jong ziet gesprek met Romero en scoutingtrip in rook opgaan door corona'

'De Jong ziet gesprek met Romero en scoutingtrip in rook opgaan door corona'

18-03-2020 16:26
19

John de Jong is vorige week onverrichter zake huiswaarts gekeerd. De technisch manager van PSV vloog naar Buenos Aires om zaken te doen, maar kort na aankomst werd de Argentijnse competitie stilgelegd.

De Jong moest daardoor zijn scoutingtrip afbreken, meldt Voetbal International. Vorige week woensdag werd Roger Schmidt door PSV gepresenteerd als de nieuwe trainer voor volgend seizoen, maar de technisch manager van de Eindhovense club zat toen al in het vliegtuig naar Argentinië.

In Buenos Aires zou De Jong praten met Maximiliano Romero, die door PSV wordt verhuurd aan Vélez Sarsfield. Daarnaast was hij er om potentiële versterkingen te bekijken. Dat feest ging dus niet door.

Romero sloot vorige week het Argentijnse seizoen af met een doelpunt voor Vélez Sarsfield tegen CA Unión. Het was zijn zevende treffer sinds hij afgelopen zomer als huurling terugkeerde bij zijn oude club. Sinds de jaarwisseling maakte hij er vijf in zeven competitieduels. Bij PSV liet Romero nog niet zien zijn prijskaartje van tien miljoen euro waard te zijn.