Guido Albers, tweede van rechts

Zaakwaarnemer Albers: 'Dan gaan bepaalde transfers ook niet meer door'

Zaakwaarnemer Albers: 'Dan gaan bepaalde transfers ook niet meer door'

18-03-2020 16:47
5

Ook voor zaakwaarnemers zijn het door het coronavirus bizarre tijden. Guido Albers, die onder meer de zakelijke belangen van Donny van de Beek behartigt, past zijn werkzaamheden aan de nieuwe realiteit aan.

De volledige voetbalwereld is tot stilstand gekomen, waardoor iedereen in onzekerheid leeft. Ook Albers. "Ik ben mijn voorbereidingen aan het treffen voor de zomer, maar ik houd wel rekening met de laatste ontwikkelingen", laat hij weten aan RTL Nieuws. "Clubs die het nu door de lockdown heel moeilijk hebben, val ik nu even niet lastig. Zij hebben al zorgen genoeg."

Albers maakt zich zorgen over clubs die een aanzienlijk deel van hun inkomsten zien wegvallen door het coronavirus. "Sommige gaan echt in grote problemen komen. En dat voelen wij ook. Als clubs minder of bijna geen geld meer hebben, gaan bepaalde transfers natuurlijk ook niet meer door."

In december en januari was Albers voor Guangzhou R&F-trainer Giovanni van Bronckhorst in China, waar het coronavirus ontstond. "Spelers en clubs in Nederland zeiden toen nog: 'het is maar een griepje'. Maar vervolgens hoorde ik in China: 'je moet weg, want het land gaat waarschijnlijk op slot'. Toen had ik wel door dat er meer aan de hand was."