Broers Sneijder helpen voedselbank met lading groente en fruit en shirtjesveiling

Broers Sneijder helpen voedselbank met lading groente en fruit en shirtjesveiling

18-03-2020 17:29
9

De broers Wesley en Rodney Sneijder hebben zich ingezet voor de voedselbank in het Utrechtse Ondiep, de wijk waar ze zijn opgegroeid. Woensdag is een grote lading groente en fruit overhandigd.

Deze was afkomstig van het bedrijf Ready To Eat, dat normaal gesproken levert aan horecabedrijven: aangezien restaurants en cafés voorlopig gesloten blijven, besloot de sponsor van FC Utrecht – met medewerking van de familie Sneijder – om de voedselbank te helpen.

Deze bijdrage was meer dan welkom, weet Rodney Sneijder (foto). "Normaal gesproken krijgen zij eten en drinken van de horeca en van supermarkten. Supermarkten zijn nu heel druk met hun eigen bevoorrading en de horeca ligt plat. Vandaar dat de voorraad opraakt", laat de oud-speler van onder meer FC Utrecht en RKC Waalwijk weten aan het Algemeen Dagblad. "Die hulp is hard nodig. Daar waar de mensen nu massaal aan het hamsteren zijn, zijn er gezinnen met heel weinig eten en drinken op dit moment."

De jongste Sneijder-telg gaat ook op zoek naar voetbalshirts voor een veiling, die extra geld moet opleveren. "Ik heb al een shirt van Nicolás Tagliafico en er komen in ieder geval shirts bij van FC Utrecht-spelers en van Wesley", kondigt hij aan. "Alle opbrengsten gaan naar de voedselbank, zodat zij hun eten en drinken kunnen inslaan bij de groothandel. Zo zijn ze niet afhankelijk van andere partijen."