Nilis 'botste vanaf dag één' met PSV-trainer: 'Hand geschud en ben vertrokken'

Nilis 'botste vanaf dag één' met PSV-trainer: 'Hand geschud en ben vertrokken'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 20:30wo 18-03-2020 om 20:30

Laatste update: woensdag 18 maart 2020 om 21:37wo 18-03-2020 om 21:37

Luc Nilis groeide bij PSV uit tot een van de beste spelers uit de clubhistorie, maar toen landgenoot Eric Gerets aan werd gesteld als trainer ging het mis. De twee konden totaal niet met elkaar door één deur en uiteindelijk vertrok Nilis uit Eindhoven.

"'Ik werd op handen gedragen in Nederland en dat gaf mij vleugels", begint Nilis in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Wat ik bij Anderlecht gepresteerd had, was niet verkeerd, maar bij PSV ben ik als voetballer echt volwassen geworden. Door die cultuur van openheid moest ik uit mijn schulp kruipen."

Nilis groeide uit tot aanvoerder in Eindhoven, maar het ging mis toen Gerets als trainer aan het roer kwam. "Ik keek ernaar uit om met Gerets, toch een icoon van het Belgische voetbal, samen te werken. Maar het botste vanaf dag één. Een paar dagen nadat we teruggekeerd waren uit zomerstage, was er een meeting op zijn kantoor met de volledige staf erbij. Hij heeft mij toen met de grond gelijkgemaakt. Ik was in zijn ogen tekortgeschoten in mijn rol als aanvoerder. Ik heb toen gezegd wat ik over hem dacht: je bent een grote trainer, maar als mens ben je heel klein."

Vertrek
PSV wilde ondanks dit incident wel met hem verder, maar Nilis moest dan wel de stand-in van Arnold Bruggink worden. Hiermee ging de Belg niet akkoord. "Ik had een goede band met Van Raaij (destijds de PSV-voorzitter, red.) en daarom heb ik mij toen respectvol uitgedrukt: voorzitter, dank u wel voor het voorstel. Maar die meneer naast u weet perfect dat ik hiermee niet akkoord kan gaan. Ik had het meer gewaardeerd van hem als hij rechtstreeks gezegd had dat ik weg moest. Ik heb hen de hand geschud en ben vertrokken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws