Instanties kunnen niets betekenen voor NEC: 'Nu komen we niet in aanmerking'

Instanties kunnen niets betekenen voor NEC: 'Nu komen we niet in aanmerking'

18-03-2020 21:58
9

Verschillende Nederlandse voetbalclubs hebben zich bij het UWV moeten melden voor werktijdverkorting en een uitkering voor hun personeel, maar NEC heeft voorlopig nul op het rekest gekregen. Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik komen de Nijmegenaren vooralsnog niet in aanmerking voor dergelijke regelingen.

Hoewel het kabinet de reguliere wet met betrekking tot werktijdsverkorting heeft vervangen door een tijdelijke maatregel, kan NEC nog niet bij de instanties terecht. "De KNVB en de FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties, red.) zijn nu met het ministerie bezig, om te kijken of er voor het voetbal een andere regeling kan zijn", vertelt Van Schaik in de Jarda Podcast van ForzaNEC. "Nu vallen wij erbuiten."

Dit zou wel kunnen gebeuren als de coronacrisis nog langer voort blijft sluimeren. "Werktijdverkorting geldt pas bij twintig procent omzetverlies. We zijn nu aan het inschatten of we daaraan komen. Als we de wedstrijden nog gaan spelen, halen we die omzet wel binnen. Spelen we ze niet, is het een ander verhaal."

NEC wacht bovendien nog altijd op een deel van de transfersom voor Ferdi Kadioglu, die in de zomer van 2018 naar Fenerbahçe vertrok: Van Schaik beklaagde zich eind december al over de gang van zaken, maar NEC heeft het geld nog altijd niet binnen. "We stonden al druk, omdat we nog met dat hele Kadioglu-verhaal zaten. Nu worden we bijna dubbel geraakt door deze situatie", aldus Van Schaik. "Financieel zitten we al in zwaar weer. Als er echt lang niet gevoetbald gaat worden, dan komen we in de problemen, ja. En dat geldt voor wel meer clubs."