De Jong zag Ajax in mes lopen: 'Het was voor mij geen verrassing'

De Jong zag Ajax in mes lopen: 'Het was voor mij geen verrassing'

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 08:14do 19-03-2020 om 08:14

Laatste update: donderdag 19 maart 2020 om 09:01do 19-03-2020 om 09:01

Het heeft Luuk de Jong niet verbaasd dat Ajax in het Europa League-treffen tegen Getafe veel moeite had met de speelwijze van de Spaanse tegenstander. Volgens de Sevilla-spits is er maar één remedie tegen het spel van de ploeg van trainer José Bordalás: zelf het eerste doelpunt maken.

"Zij staan als kleine club niet voor niets vijfde", vertelt De Jong in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Het was voor mij geen verrassing dat Getafe zo speelde. Ik wist dat ze het zo gingen doen en het is gewoon heel irritant om tegen te spelen. Als ze 1-0 voor komen gooien ze de boel op slot, gaan ze tijdrekken en werkelijk alles doen om die wedstrijd over de streep te trekken."

De Jong ziet dat er maar één manier is om het spel van Getafe te ontregelen. "Dat is eerst zelf scoren. In het weekend nadat Ajax was uitgeschakeld, wonnen wij met 0-3 van Getafe in Madrid. We kwamen vlak voor rust op voorsprong, toen moesten ze daarna wel meer komen en ruimtes weggeven. Dat zij zo hoog staan, zegt veel over de kracht van La Liga", sluit De Jong af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws