Voetbal in Engeland ligt nog langer stil: zeker tot 30 april geen wedstrijden

Voetbal in Engeland ligt nog langer stil: zeker tot 30 april geen wedstrijden

19-03-2020 14:08 Laatste update: 14:19
73

Het voetbal in Engeland ligt voorlopig nog wel even stil. De Football Leagues, FA en Premier League hebben naar buiten gebracht dat er pas vanaf 30 april gevoetbald zal gaan worden.

Het Engelse seizoen lag in eerste instantie stil tot 4 april. De clubs uit de Premier League gingen donderdag in conclaaf met de beleidsbepalers van de competitie, de FA en vertegenwoordigers van lagere competities over een haalbare datum om het seizoen te hervatten, maar hebben nu geconcludeerd dat het niet gaat lukken om voor 30 april weer te voetballen.

Daarnaast is besloten dat het einde van een Engelse competitie, die normaal gesproken altijd voor 1 juni plaats moet hebben gevonden, dit seizoen uitgesteld wordt. Er is geen deadline op de afsluiting gesteld, zodat de competities de mogelijkheid krijgen om de wedstrijden af te werken wanneer dat mogelijk en veilig is. Doordat het EK pas in 2021 wordt gespeeld is er de mogelijkheid om in de zomer door te spelen.

Door de uitbraak van het coronavirus kan er voorlopig nog niet met zekerheid gezegd worden dat het veilig is om wedstrijden te spelen, valt te lezen in een statement op de website van de Premier League. De Engelse voetbalautoriteiten volgen de richtlijnen van de overheid en zullen blijven kijken naar de mogelijkheden om het seizoen uit te spelen, waar mogelijk.

De meeste clubs op het hoogste niveau moeten nog negen wedstrijden spelen: Sheffield United, Arsenal en League Cup-finalisten Manchester City en Aston Villa lopen nog één duel achter. Manchester City, Chelsea, Wolverhampton Wanderers en Manchester United zijn bovendien nog actief in Europa.