'Ajax en PSV veel vaker kampioen dan Feyenoord, voor mij is dat verbazingwekkend'

'Ajax en PSV veel vaker kampioen dan Feyenoord, voor mij is dat verbazingwekkend'

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 09:58do 19-03-2020 om 09:58

Laatste update: donderdag 19 maart 2020 om 10:28do 19-03-2020 om 10:28

Frank Arnesen vindt het 'verbazingwekkend' dat Ajax en PSV veel vaker kampioen zijn geworden dan Feyenoord. De teller in Amsterdam en Eindhoven staat op respectievelijk 34 en 23 landstitels, terwijl de Rotterdammers vijftien keer de beste van Nederland waren.

Het doel van Arnesen is duidelijk. "Feyenoord moet zich weer echt als top drie-club vestigen", aldus de technisch directeur in Feyenoord Magazine. "Ik weet ook: als je naar de geschiedenis kijkt, dan zijn Ajax en PSV veel vaker kampioen geworden dan Feyenoord. Voor mij is dat verbazingwekkend, als je weet dat Rotterdam een grote stad is en Feyenoord een ongekende supportersschare heeft."

"We weten dat het in voetbal vaak om geld gaat. Als je continu top-drie of zelfs top-twee wilt zijn, dan moet er stabiliteit zijn in wat je kunt uitgeven. Het is belangrijk of de club die stap kan maken en op strategische wijze geld kan genereren waarmee we iets kunnen doen. Als technisch directeur kun je misschien een paar keer een grote klapper maken met de verkoop van spelers, maar het gaat erom wat je structureel kunt doen."

"Daarom ben ik ook zo blij met de komst van Róbert Bozeník", zegt Arnesen. "Eigenlijk is er geen geld, maar met z’n allen hebben we gezegd: dit is geen uitgave, maar een risicodragende investering. Ons spelersbudget is op dit moment lager dan dat van Ajax en PSV, maar in een grote stad als Rotterdam moet je nog een stap kunnen maken. Daar moeten wij als Feyenoord voor zorgen en dat is een mooie uitdaging."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws