FOX Sports en Ziggo Sport moeten drastische maatregelen nemen door coronacrisis

FOX Sports en Ziggo Sport moeten drastische maatregelen nemen door coronacrisis

19-03-2020 10:45
23

FOX Sports en Ziggo Sport moeten zich noodgedwongen aanpassen aan de nieuwe realiteit door het coronavirus. De programmering van de twee sportzenders gaat op de schop, omdat in vrijwel alle landen de competities zijn stilgelegd. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Ziggo Sport laat de talkshow Peptalk op maandag vervallen, maar houdt vast aan Rondo, dat zondagavond wordt opgenomen zonder publiek. Verder roepen de twee zenders kijkers op welke sportitems of wedstrijden zij graag willen terugzien. FOX zendt in de weekenden 'classic matches' uit. "Afgelopen weekend was dat ontknoping van 2007. Daar kregen we veel positieve reacties op", laat een woordvoerder weten aan het AD.

Of FOX Sports door de coronacrisis abonnees gaat verliezen, is afwachten. "Ook omdat een abonnement op FOX Sports wordt afgesloten bij de tv-aanbieders. Maar wat in deze een belangrijk signaal is, is dat de UEFA het EK 2020 heeft verplaatst met als belangrijkste reden ruimte te willen bieden aan de nationale competities", klinkt het.

"Enerzijds is een zomer zonder EK natuurlijk een gemis, maar tegelijkertijd biedt het voor dit lopende seizoen weer perspectief op een rollende Eredivisie-bal en een waardig einde van het seizoen. Over het hoe en wanneer gaan we nu verder niet speculeren, we moeten dat rustig afwachten. Het is belangrijk dat we allemaal geduld en begrip tonen. Op dit moment is niets belangrijker dan ieders gezondheid en het indammen van het virus."