Van der Meyde praat met Van de Beek en 'eenzame' Rekik: 'Het is mooi klote'

Van der Meyde praat met Van de Beek en 'eenzame' Rekik: 'Het is mooi klote'

19-03-2020 11:04
14

Andy van der Meyde spreekt veel voetballers gedurende de coronacrisis. Dat vertelt de oud-international aan VoetbalPrimeur. Hij heeft onder meer contact met Karim Rekik, die in isolatie zit nadat het coronavirus is vastgesteld in de selectie van Hertha BSC.

"Ja, ik spreek veel jongens", laat Van der Meyde weten. "Rekik zit in zijn eentje in Berlijn te wachten tot de tijd om is. Hij is best eenzaam en dat is mooi klote. Ik spreek ook Donny (van de Beek, red.) veel, dat blijft ondanks alles gewoon doorgaan."

Het coronavirus legt het dagelijks leven plat, waardoor alle voetballers duimendraaiend thuis zitten. Velen zoeken hun heil op social media. Van der Meyde: "Die gasten trainen ook voor zichzelf. Dat moet ook wel, is een voorwaarde van de club. Eén keer per dag een uurtje of anderhalf uur... Het zijn natuurlijk sportmannen, ze moeten wat."

Over het besluit van de UEFA om het EK uit te stellen naar de zomer van 2021, kan Van der Meyde weinig zeggen. "Het is balen, maar het moet. Met corona kan het gewoon niet. Er komen zoveel mensen. Wil je dan een EK spelen zonder publiek? Dat wordt helemaal niks."