Geen VI komende zomer: 'Voor ons jammer, maar voor Talpa een zakelijke ramp'

Geen VI komende zomer: 'Voor ons jammer, maar voor Talpa een zakelijke ramp'

19-03-2020 13:18
16

Veronica Inside zal komende zomer niet doorgaan omdat het EK naar 2021 wordt verplaatst. Volgens Johan Derksen is dat voor hemzelf en de andere tafelgasten geen groot probleem, maar voor Talpa een 'zakelijk drama'.

Het EK wordt een jaar later gespeeld en dat betekent dat de mannen van VI de komende zomer niet in een dagelijks programma te zien zijn. "Dat is natuurlijk jammer, want Wilfred, Van der Gijp en ik hadden het graag gedaan", zegt Derksen tegenover Veronica Inside. "Maar voor ons is het geen ramp. Voor Talpa is het wel een ramp."

John de Mol en zijn bedrijf lopen volgens Derksen veel geld mis. "Het was een dagelijks programma geweest en dat voor een maand lang", legt de voetbalanalist uit. "Daar zitten ook verkochte reclameblokken in en dergelijke. Dat is wel een zakelijke ramp. Voor ons persoonlijk komt het een jaar later wel weer. Jammer, maar niet meer dan dat."

Het uitstellen van het EK is voor Oranje juist een zegen. "We hebben begenadigde talenten die nu nog net niet klaar zijn voor het grote werk. Die kunnen nu nog een jaar rijpen voor Oranje. Dan heb ik het over de jongens van AZ en PSV. Memphis heeft extra tijd om in vorm te komen. De afgelasting van het EK is een teken dat wij een jaar later dat EK gaan winnen!"