Gerbrands kijkt 'visionair' vooruit: 'Zijn echt wel aan nadenken over de selectie'

Gerbrands kijkt 'visionair' vooruit: 'Zijn echt wel aan nadenken over de selectie'

19-03-2020 15:08
41

De voetbalwereld wordt zwaar getroffen door de coronacrisis, maar PSV werkt desondanks hard aan de invulling van de selectie voor volgend jaar. Die plannen gaan gewoon door, benadrukt algemeen directeur Toon Gerbrands.

Onder meer zaakwaarnemer Guido Albers stelde dat veel clubs in financiële problemen dreigen te komen, waardoor bepaalde transfers mogelijk niet doorgaan. "Er speelt op dit moment niet heel veel bij ons. We zijn wel echt aan het nadenken over de selectie, staf en organisatie van volgend jaar. Dat gaat wat ons betreft gewoon door", reageert Gerbrands in de podcast van FC Afkicken. "Totdat we doorkrijgen dat andere partijen niet willen meewerken of er andere dingen gaan spelen."

"Maar onze plannen op dat gebied gaan gewoon door", benadrukt de PSV-directeur nogmaals. "Ik heb één ding geleerd over een crisis: het is een vervelende situatie, maar het eindigt ook een keer. Het betekent dat je ook daarin een beetje visionair vooruit moet kijken." De Eindhovenaren presenteerden onlangs met Roger Schmidt al een nieuwe trainer. De Duitser krijgt een grote stem in het aan- en verkoopbeleid, erkende technisch manager John de Jong.

Gerbrands gaf ook aan dat PSV voorlopig niet in aanmerking komt voor werktijdverkorting: "Je moet twintig procent omzet derving hebben gedurende drie maanden om daarvoor in aanmerking te komen. Dat geldt voor het voetbalbedrijf nog niet."