Malacia kijkt naar Ajax en steekt loftrompet: 'Hij laat spelers er slecht uitzien'

Malacia kijkt naar Ajax en steekt loftrompet: 'Hij laat spelers er slecht uitzien'

19-03-2020 15:44
36

Tyrell Malacia is inmiddels niet meer weg te denken als de linksback van Feyenoord, maar in zijn jeugdjaren was hij bepaald niet blij met zijn positie. De twintigjarige Rotterdammer speelde liever als linksbuiten, vertelt hij aan Voetbal International.

"Pas naarmate ik ouder werd, begon ik mijn eigen positie leuk te vinden, maar dat heeft echt wel even geduurd", stelt Malacia. "Het is geen pretje als je op een groot veld tegenover de snelste speler van de tegenstander komt te staan. In het begin sta je positioneel niet goed, word je voorbijgelopen of je er niet bent, zó frustrerend. Dan is het echt niet leuk verdediger te zijn."

Malacia besloot extra te gaan trainen op snelheid, kracht en positionering, waardoor het langzaam beter ging. "Tegenwoordig kijk ik veel beelden terug van mezelf om te zien hoe ik sta opgesteld, hoe ik dat nog beter kan doen, want ieder metertje kan een groot verschil maken. Verder bestudeer ik spelers die op mijn positie spelen. Marcelo en Alaba in de Champions League, en vooral Daley Blind."

Malacia is onder de indruk van de Ajax-verdediger. "Hij is niet de snelste, maar komt bijna nooit in een één-tegen-één situatie, doordat hij gewoon altijd goed staat opgesteld. Blind laat andere spelers er slecht uitzien, dat je denkt: Die gozer geeft een pass die makkelijk te onderscheppen is. Maar dat is helemaal niet zo, want het ligt aan het feit dat Blind zich goed positioneert. Vind ik wel knap en mooi om te zien."