Transfer naar Ajax na degradatie ADO: 'Dat was in mijn geval een meevaller'

Transfer naar Ajax na degradatie ADO: 'Dat was in mijn geval een meevaller'

19-03-2020 16:23
17

Laurent Delorge zorgde in 2007 voor één van de meest opmerkelijke transfers van de Eredivisie. De Belgische middenvelder verruilde degradant ADO Den Haag voor Ajax. Hoewel zijn avontuur in Amsterdam geen succes werd, heeft hij absoluut geen spijt.

"Ik moet blijkbaar bij bepaalde mensen zijn opgevallen in dat ene seizoen bij ADO", blikt Delorge terug in gesprek met Ajax Showtime. "Ik sprong er toch een beetje uit, zeker in de tweede seizoenshelft en in de wedstrijden tegen Ajax." Dat hij door de degradatie vervolgens transfervrij mocht vertrekken, hielp een handje. "Dat was in mijn geval een meevaller."

De teller van Delorge bleef uiteindelijk steken op slechts vier competitieduels voor Ajax. Een achillespeesblessure gooide roet in het eten. "Het ging allemaal lekker, de voorbereiding en de eerste wedstrijden die ik speelde. Tot wedstrijd vijf of zes in de competitie." Een operatie bleek noodzakelijk, waardoor zijn seizoen al voorbij was. "Uiteindelijk was ik net op tijd fit om aan te sluiten bij de kern voor het nieuwe seizoen onder Marco van Basten."

Onder Van Basten raakte Delorge compleet uit beeld. Vlak voor de start van het seizoen 2008/2009 werd de Belg teruggezet naar het tweede elftal. "Als ik me in de schoenen van Van Basten verplaats, is hij een trainer die mij totaal niet kende. Hij heeft ook totaal niet de kans gehad om mij te zien het seizoen ervoor. Dan is die keuze snel gemaakt. Ik was niet de Laurent Delorge die het seizoen ervoor aansloot toen Henk ten Cate nog trainer was."

Delorge koos na een halfjaar eieren voor zijn geld en vertrok naar Roda JC. "Ik neem niemand daarin wat kwalijk. Dat gebeurt bij topvoetbal. Als jij jezelf niet optimaal kunt laten zien aan een nieuwe trainer, wat moet hij dan? Dan wordt het lastig."