Ooijer: 'Ik vond hem bij Ajax echt weergaloos, hij had niet misstaan bij Barça'

Ooijer: 'Ik vond hem bij Ajax echt weergaloos, hij had niet misstaan bij Barça'

19-03-2020 18:54
17

André Ooijer speelde in de nadagen van zijn carrière bij Ajax samen met Jan Vertonghen. De 55-voudig Oranje-international was onder de indruk van de Belg, die volgens hem echter niet het maximale uit zijn loopbaan heeft gehaald.

"In mijn ogen had Jan hoger moeten komen", laat Ooijer weten aan het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat hij niet had misstaan bij FC Barcelona. Als hij zich kwaad maakte, kwam je hem echt niet voorbij. Hij was ijzersterk, maar ook nog eens goed aan de bal. Toen we samenspeelden bij Ajax, vond ik hem echt weergaloos."

Vertonghen verruilde Ajax in de zomer van 2012 voor Tottenham Hotspur, waar hij nog altijd actief is. Komende zomer lijkt het wel van een breuk te komen met de Londense club, aangezien de inmiddels 32-jarige linkspoot een aflopend contract heeft. Waar hij zijn toekomst voortzet, is nog niet bekend.

Een terugkeer bij Ajax ligt volgens De Telegraaf niet voor de hand. 'Jan Vertonghen wil bij Ajax niet concurreren met zijn boezemvriend Daley Blind. En het spelen van linksback ziet hij niet zitten. Dus lijkt een transfer alleen mogelijk als Blind vertrekt', schrijft de krant.