'Higuaín bedenkt slim plannetje om alsnog bij zieke moeder te kunnen zijn'

'Higuaín bedenkt slim plannetje om alsnog bij zieke moeder te kunnen zijn'

19-03-2020 19:16
10

Juventus-spits Gonzalo Higuaín heeft Italië woensdagavond verlaten om bij zijn zieke moeder in Argentinië te kunnen zijn, meldt La Repubblica. Alle spelers van Juventus moeten in quarantaine, maar het is niet duidelijk of zijn club op de hoogte was van zijn trip naar Zuid-Amerika.

Omdat Daniele Rugani en Blaise Matuidi besmet zijn (of waren) met het coronavirus moesten alle spelers in quarantaine. Higuaín wilde Italië echter toch verlaten omdat zijn moeder ziek is. Ze heeft kanker, meldt de krant. Higuaín had haar al lange tijd niet gezien

Wedden

Meer odds

Vertrekken ging niet helemaal zonder slag of stoot voor Higuaín, want Argentinië laat geen vliegtuigen uit Italië toe. De Argentijnse spits kwam aan op het vliegveld van Turijn en liet daar een document zien waarop stond dat hij niet het coronavirus heeft. Ook vertelde hij dat er een privéjet klaar voor hem stond. Om die reden konden de Italiaanse autoriteiten, die streng handhaven, niet anders dan de vlucht goedkeuren.

Omdat Italiaanse vliegtuigen niet naar Argentinië mogen besloot Higuaín om eerst naar Frankrijk te vliegen, toen naar Spanje en vervolgens naar Argentinië te gaan. Higuaín is niet de eerste speler van Juventus die is vertrokken uit Italië. Miralem Pjanic, Sami Khedira en Cristiano Ronaldo gingen hem voor.