De Kogel leeft op: Het gaat beter dan ik ooit had durven dromen

De Kogel leeft op: "Het gaat beter dan ik ooit had durven dromen"

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 22:33do 19-03-2020 om 22:33

Laatste update: vrijdag 20 maart 2020 om 10:33vr 20-03-2020 om 10:33

Het gaat goed met Leon de Kogel. De oud-spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles was in de zomer van 2018 betrokken bij een zwaar auto-ongeluk op Malta waarbij hij aan de dood ontsnapte.

De Kogel speelde destijds bij Cornellá, een Spaanse Segunda B-club. Door het auto-ongeluk op Malta kwam hij in de financiële problemen terecht. De ziekenhuiskosten kwamen op zijn bordje en Cornellá betaalde geen salaris meer door. De verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur, die het ongeluk veroorzaakte, werkte niet mee. 

Een opgestarte inzamelingsactie liep als een trein en De Kogel kreeg uit binnen- en buitenland veel steun. Het gaat goed met hem en hij loopt sinds kort zonder krukken. "Het lijkt wel of je nooit gelopen hebt, dat je helemaal weer opnieuw moet leren lopen. Daar ben ik zelf ook een beetje verbaasd over", zegt De Kogel in een special van FC Utrecht TV.

"Ik loop nu sinds zeven à acht weken zonder een kruk en dat ik een balletje kan passen is iets nieuws. Ik geniet weer van kleine dingen. Eigenlijk is alles is weer op de rit. Ik ben nog zwaar aan het revalideren, maar het gaat beter dan ik ooit had durven dromen."

Bekijk hier de special van Utrecht TV

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws