De Jong is niet bang: 'Voetballers zullen aan dit virus niet snel bezwijken'

De Jong is niet bang: 'Voetballers zullen aan dit virus niet snel bezwijken'

20-03-2020 07:31
32

Luuk de Jong is geschrokken van de impact die het coronavirus heeft gehad op het openbare leven. De spits van Sevilla zegt tegenover Voetbal International dat hij voor zijn gevoel middenin een film zit.

Ook in Spanje wordt niet gevoetbald, maar daar is het ook niet zomaar meer mogelijk om de straat op te gaan. "Bang ben ik niet", bezweert De Jong. "Wij voetballers zijn fit en zullen aan dit virus dus niet snel bezwijken, maar ik schrik wel van de enorme impact dat het heeft. Grote plaatsen die veranderen in spooksteden, supermarkten die worden leeggekocht, het hele sociale leven ligt plat. Dat gebeurt normaal in films, maar nu zitten we er zelf middenin."

Het hele land is op slot en dat is iets dat niemand ooit heeft meegemaakt, zegt de lange aanvaller van Sevilla tegen VI. "Het zijn heel logische beslissingen. Die snelle verspreiding moet stoppen, al lijkt dat nog niet zo makkelijk. We hebben dit ook niet eerder meegemaakt. Dat scholen, stadions, restaurants, cafés en zelfs grenzen worden gesloten, kun je je haast niet voorstellen."