Update: weer positieve test bij Frankfurt, onduidelijkheid rond Dost en De Guzman

Update: weer positieve test bij Frankfurt, onduidelijkheid rond Dost en De Guzman

20-03-2020 08:31 Laatste update: 21-03-2020 23:17
12

Bij Eintracht Frankfurt is een speler positief getest op het coronavirus, waarna het team en de staf direct in quarantaine zijn gegaan. Het is niet duidelijk om wie het gaat. Bij Frankfurt spelen de Nederlanders Bas Dost en Jonathan de Guzman.

De speler in kwestie had klachten en testte vervolgens positief op het virus. Dat valt te lezen in een statement op de website van Frankfurt. Alle andere spelers, staf en betrokkenen ondergaan binnenkort ook een test en zullen voorlopig thuis moeten blijven. Eintracht trainde al een tijdje niet meer gezamenlijk, op last van trainer Adi Hütter. Dat had wel gemogen, omdat het profclubs in Duitsland is toegestaan om te blijven trainen.

Fredi Bobic, sportief directeur van Eintracht Frankfurt, denkt dat een besmetting binnen de selectie niet voorkomen had kunnen worden. "Helaas, maar waarschijnlijk was het een kwestie van tijd. Maar ook deze moeilijke situatie zullen we overleven! Het kan iedereen treffen. En daarom is het nu voor iedereen heel duidelijk: iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen en thuisblijven."

Update: Na diverse testen is er nog één speler bij Eintracht Frankfurt positief getest op het coronavirus. Dat staat in een mededeling op de officiële site van de Duitsers. Wederom maakt de club niet bekend om welke speler het gaat en dus blijft er onduidelijkheid, ook rond Nederlanders Bas Dost en Jonathan de Guzman. Er zijn ook 23 negatieve testen uitgevoerd, bij de rest van de selectie.