Koeman: 'Veel kritiek op Getafe, maar hun uitvoering tegen Ajax was bijzonder'

Koeman: 'Veel kritiek op Getafe, maar hun uitvoering tegen Ajax was bijzonder'

20-03-2020 09:20
76

Ronald Koeman stelt dat er in Nederlandse jeugdopleidingen meer aandacht besteed moet worden aan fysieke en mentale kenmerken van het voetbal. De bondscoach van Oranje haalt het Europa League-tweeluik tussen Ajax en Getafe aan als voorbeeld.

Er moet volgens Koeman meer gedaan worden aan fysieke ontwikkeling van spelers. "Nederlandse teams vinden het altijd moeilijk om tegen buitenlandse teams te spelen, omdat ze fysiek sterker zijn", legt de bondscoach uit in een groot interview in Marca. "Hier hebben we een offensieve manier van voetbal en willen we graag domineren, maar ook je fysiek is belangrijk om te kunnen winnen. Daar schieten we tekort."

Mede daardoor is de Nederlandse kritiek op de speelwijze van Getafe onterecht, zegt Koeman. "Dat was een duidelijk voorbeeld. In Nederland was er kritiek op het duiken en tijdrekken van Getafe, maar zij spelen dat goed. Natuurlijk wil iedereen een mooie wedstrijd zien die negentig minuten duurt, maar de uitvoering van Getafe was echt heel bijzonder. Niet alles gaat om het hebben van de bal, er zijn meer dingen nodig om een wedstrijd te winnen."