'Barça wacht niet langer en verschaft Setién nu al duidelijkheid over toekomst'

'Barça wacht niet langer en verschaft Setién nu al duidelijkheid over toekomst'

20-03-2020 10:50
23

FC Barcelona gaat ook na dit seizoen door met Quique Setién. De 61-jarige trainer heeft het vertrouwen van de Catalaanse clubleiding gewonnen en wordt nauw betrokken bij de technische plannen, zo meldt Diario Sport vrijdag.

Setién tekende in januari een contract voor tweeënhalf jaar in Camp Nou, nadat Barça bot ving bij onder meer Ronald Koeman. Beide partijen hebben echter de optie om de samenwerking in de zomer te beëindigen, maar daar maken de Catalanen dus geen gebruik van. Volgens Sport krijgt Setién nu al duidelijkheid over zijn toekomst, ongeacht hoeveel prijzen hij binnenhaalt.

Barcelona is momenteel koploper in de Primera División met een voorsprong van twee punten op aartsrivaal Real Madrid. In de achtste finales van de Champions League speelden de Catalanen de eerste wedstrijd tegen Napoli met 1-1 gelijk. Door het coronavirus is het nog onduidelijk wanneer de competities weer hervat worden.

Hoewel het spel duidelijk beter moet, is Barça onder meer tevreden over de harmonie die heerst in de kleedkamer sinds de entree van Setién, schrijft Sport. De oefenmeester krijgt een stem in het transferbeleid deze zomer.