'Tadic en Ziyech hebben topspelers om zich heen, bij mij is dat natuurlijk anders'

'Tadic en Ziyech hebben topspelers om zich heen, bij mij is dat natuurlijk anders'

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 12:35vr 20-03-2020 om 12:35

FC Emmen-uitblinker Sergio Peña is trots op het feit dat hij kan wedijveren met Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Alleen de twee Ajax-aanvallers doen het op het gebied van gecreëerde kansen beter dan de Peruviaan.

"Om bij een kleine club als Emmen vergelijkbare cijfers te halen als aanvallers van Ajax, is goed voor mij", reageert Peña in gesprek met Voetbal International. "Het is lastig om met hen te concurreren, zij hebben betere spelers om zich heen. Maar aan de andere kant: bij een kleine club kun je echt het verschil maken. Misschien dat ik daarom ook zo hoog sta in jullie klassement."

Opvallend genoeg heeft Peña pas drie assists achter zijn naam staan - allemaal eind februari geproduceerd tegen Willem II (5-2). Dat heeft volgens de aanvallende middenvelder uit Peru zo zijn redenen. "Ik had wel meer assists kunnen hebben, maar het wordt niet altijd afgemaakt. Tadic en Ziyech hebben topspelers om zich heen die alle kansen afmaken, bij mij is dat natuurlijk anders. Niet elke kans levert een doelpunt op, maar zo is voetbal nu eenmaal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws