Nuytinck in corona-brandhaard: Ik krijg niks meer mee dan jullie in Nederland

Nuytinck in corona-brandhaard: "Ik krijg niks meer mee dan jullie in Nederland"

20-03-2020 13:30
4

Door de lockdown in Italië vanwege het coronavirus zit ook Bram Nuytinck thuis in quarantaine. De verdediger van Udinese probeert er het beste van te maken.

Nuytinck woont in Udine, een stadje met zo'n 100.000 inwoners. Via de groepsapp van zijn werkgever komen om de paar dagen trainingsprogramma's door, waar hij zich zo goed mogelijk aan probeert te houden. "Op dezelfde tijdstippen eten, krachttraining doen, op de hometrainer zitten", vertelt de verdediger aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Veel krijgt hij niet mee van de coronacrisis in het zwaar getroffen Italië. "Ik zit alleen maar binnen en maak hier buiten dus eigenlijk niks mee, vrijwel niemand is op straat. Ik lees alle verhalen op internet over Nederland en Italië, dus ik krijg niks meer mee dan jullie in Nederland."

"Heel Italië zit in quarantaine", benadrukt Nuytinck. "Wij zitten ook al anderhalve week thuis en mogen niet het huis uit. Ook niet voor boodschappen. Dat moeten we iemand van de club laten doen, mocht dat nodig zijn. Overigens is bij Udinese nog niemand positief getest op corona."