EK 2021 is 'vervalst toernooi' voor België: 'We gaan met een grote handicap'

EK 2021 is 'vervalst toernooi' voor België: 'We gaan met een grote handicap'

20-03-2020 13:45 Laatste update: 13:54
111

Het EK is verplaatst naar de zomer van 2021, maar volgens Roberto Martinez begint België met een handicap aan het toernooi. De bondscoach van de Rode Duivels ziet het als een groot nadeel dat het geen 'thuiswedstrijden' speelt.

België gaat na een foutloze kwalificatiereeks vermoedelijk als één van de favorieten naar het EK van volgend jaar. "Wat er verandert in vergelijking met andere toernooien, is dat we met een grote handicap vertrekken. Voor ons is het eigenlijk een vervalst toernooi", begint Martinez in gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"We waren de beste in de kwalificaties, we zijn nummer één, maar we krijgen niet het thuisvoordeel dat twee teams uit onze groep wel hebben", wijst de Spanjaard naar groepsgenoten Denemarken en Rusland. Finland is het vierde land in Groep B.

"Tegen Denemarken spelen in Brussel of in Kopenhagen, dat maakt niet zoveel uit", aldus Martinez. "Maar tegen Rusland spelen in Sint-Petersburg, dat is een heel andere zaak. En kijk naar de Britten: als zij naar de finale gaan, zullen ze vijf matchen in Wembley spelen."

"Thuis een toernooi spelen, dat haalt je niveau naar boven, dat is zoals de gele trui dragen in de Tour: dan vind je op natuurlijke wijze bijkomende krachtbronnen. Het zal niet gemakkelijk worden in Kopenhagen of in Sint-Petersburg, ondanks alles wat ik hoor."