Linssen leeft mee: 'Familielid van mij heeft kanker, dit kan er nu niet bij'

Linssen leeft mee: 'Familielid van mij heeft kanker, dit kan er nu niet bij'

20-03-2020 15:15
14

Vitesse-topscorer Bryan Linssen baalt stevig van de uitbraak van het coronavirus. De 29-jarige Limburger vindt het spijtig dat het voetbal voorlopig stil ligt, maar realiseert zich maar al te goed dat er nog véél belangrijker zaken spelen.

Ook de directe omgeving van Linssen is geraakt. "Een familielid van mij heeft kanker", onthult hij in gesprek met Omroep Gelderland. "Een bezoekje brengen kan nu niet. Hij kan de ziekte van corona nu echt niet erbij krijgen. Dat zou fataal zijn." De zorgsector komt momenteel handen tekort, merkt Linssen. "Je verwacht niet dat het in Nederland zo groot kan zijn. In een land waar de zorg zo goed is. Maar ook wij zijn kwetsbaar."

Dat zijn eigen sportieve toekomst nu onzeker is, is ook van ondergeschikt belang voor de aanvaller. Linssen loopt komende zomer uit zijn contract en stond open voor een buitenlands avontuur. "Er zijn veel clubs die bellen en waar je over nadenkt. Dan barst dit ineens los", aldus de auteur van veertien Eredivisie-goals dit seizoen, die zich daar echter geen zorgen over maakt. "Dat we dit onder controle krijgen. Dat is veel belangrijker."