'Barça hard getroffen door 'lockdown': verzoek aan spelers om gebaar te maken'

'Barça hard getroffen door 'lockdown': verzoek aan spelers om gebaar te maken'

20-03-2020 16:20
91

FC Barcelona wordt diep geraakt door de huidige coronacrisis, weet La Vanguardia te melden. Volgens het medium gaat de club een verzoek bij de spelers neerleggen om de misgelopen inkomsten tijdens de huidige voetballoze periode te compenseren.

Volgens La Vanguardia hebben de technische beleidsbepalers – onder leiding van president Josep Maria Bartomeu – een spoedvergadering ingepland voor vrijdag. Het beperken van de uitgaven is het meest urgente agendapunt voor de Catalanen: Barcelona hield aan het vorige boekjaar een winst van vijf miljoen euro over, maar het lijkt nu al uitgesloten dat er over dit seizoen zwarte cijfers geschreven kunnen worden.

Nu de wedstrijdinkomsten en commerciële gelden wegvallen, zit Barça met de excessieve uitgaven aan de spelersgroep in zijn maag: 61 procent van de begroting gaat op aan de salarissen van de selectie. La Vanguardia spreekt dan ook van een 'onvermijdelijk scenario', waarin de spelersgroep gevraagd wordt om af te zien van een deel van de inkomsten, om de club niet in al te grote financiële problemen te laten komen.

Het coronavirus heeft zich de voorbije dagen razendsnel verspreid in Spanje, waar de noodtoestand van kracht is. De Primera División is voorlopig stilgelegd: bondsvoorzitter Javier Tebas liet echter weten dat de competitie wat hem betreft wel uitgespeeld zal worden.