Buitenspel: FIFA-toernooi Asensio, Roberto, Januzaj en 'werkloze' LaLiga-collega's

Buitenspel: FIFA-toernooi Asensio, Roberto, Januzaj en 'werkloze' LaLiga-collega's

20-03-2020 16:46
2

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Spaanse profs voorlopig verder als eSporters
In Spanje is na de uitbraak van het coronavirus de noodtoestand uitgeroepen en de profvoetballers kunnen voorlopig niet in actie komen. Het spelen van FIFA is echter nog wél toegestaan volgens de huidige gezondheidsrichtlijnen. Enkele uitverkoren spelers van de Primera División-clubs pakken dan ook de controllers erbij en werken een digitale competitie af: Marcos Asensio vertegenwoordigt Real Madrid, Sergi Roberto komt uit voor FC Barcelona en ook Adnan Januzaj (Real Sociedad), Sergio Reguilón (Sevilla) en Marcos Llorente (Atlético Madrid) zijn van de partij.

De clash tussen Real Sociedad en Atlético Madrid is op voorhand de meest in het oog springende van de achtste finales. FC Barcelona zou stadgenoot Espanyol kunnen treffen, mits Adrián Embarba afrekent met Eibar-collega Edu Expósito. Asensio en Real Madrid zijn gekoppeld aan José Antonio Martínez van Granada. Barça en Real Madrid zitten in dezelfde helft van het speelschema, maar een Clásico zou pas in de halve finale kunnen plaatsvinden.