'Een duel zonder publiek zou al een enorme waarde hebben, ik wil weer juichen'

'Een duel zonder publiek zou al een enorme waarde hebben, ik wil weer juichen'

20-03-2020 17:44
29

Thijs Otto van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, hoopt dat de bal zo snel mogelijk weer gaat rollen in de Eredivisie. Zelfs met wedstrijden zonder publiek zou hij genoegen nemen, vertelt de bestuurder in Een Berg Sport op RTV Utrecht.

Van Es mist de wedstrijdspanning tijdens de huidige voetballoze periode. "Ik denk dat het zelfs al enorme waarde heeft als we al een wedstrijd zonder publiek zouden kunnen krijgen. Dan is er al iets van perspectief, een wedstrijd waar we naar kunnen kijken en dan komt er iets in beweging. Ik wil gewoon weer een keer juichen." Wanneer dit eventueel weer zou kunnen, is echter nog onduidelijk. "Het is af en toe kijken in een glazen bol, je weet niet hoe het zich ontwikkelt", doelt Van Es op het coronavirus.

Wedden

Meer odds

Zijn club FC Utrecht loopt ondertussen wedstrijdinkomsten mis, maar kan dit vooralsnog opvangen, benadrukt de directeur. "Of we ernstige verliezen lijden? Nee, we hebben allemaal scenario's doorgerekend en die zijn overkomelijk, laat ik het zo zeggen", aldus Van Es. "De voetbalcontent wordt even wat minder, maar het maatschappelijke fundament gaat gigantisch omhoog. Op onze social mediakanalen is het drukker dan ooit."