Kökcü: Ik heb echt een goede band met hem, hij heeft mijn ogen geopend

Kökcü: "Ik heb echt een goede band met hem, hij heeft mijn ogen geopend"

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 21:10vr 20-03-2020 om 21:10

Orkun Kökcu is een van de steunpilaren bij Feyenoord, maar soms wordt weleens vergeten dat de middenvelder pas negentien jaar oud is. Kökcü had eerst zijn twijfels bij de aanstelling van Advocaat, maar is nu helemaal overtuigd.

Advocaat staat bij velen te boek als een coach die niet graag gebruik maakt van jeugdspelers, maar daar heeft Kökcü geen moment last van gehad. "Hij is erg belangrijk. Ik heb echt een goede band met hem, hij heeft mijn ogen geopend", vertelt Kökcü in gesprek met FOX Sports. "In het begin hoor je ook allemaal verhalen: Advocaat werkt niet veel met jeugd… Dat hoorde ik ook. Maar sinds dag één zag ik dat hij vertrouwen in me had."

Kökcü is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Feyenoord. "Het is iets om trots op te zijn, daar probeer ik zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik ben nog jong, maar de ontwikkeling zie ik bij mezelf zeker wel. Ik hoop het zo voort te zetten."

Ook het respect van zijn teamgenoten veroverde Kökcü in razendsnel tempo. "Het lijkt wel alsof ik al een paar jaar meedraai in het team", vervolgt de middenvelder. "Het voelt als vertrouwd, alsof ik er al langer sta. Mijn ploeggenoten geven me ook echt het gevoel dat ik niet meer een jeugdspeler ben. Maar af en toe moet je wel even je plek kennen, als je te hard van stapel loopt", sluit Kökcü lachend af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws