Buitenspel: opvallende 'carrièreswitch' Driessen, Bayern-spelers doneren miljoen

Buitenspel: opvallende 'carrièreswitch' Driessen, Bayern-spelers doneren miljoen

20-03-2020 22:00
25

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Carrièreswitch voor Driessen
Een opmerkelijke carrièreswitch voor De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. De sportjournalist stelt zich beschikbaar om de komende tijd de krant te bezorgen in zijn regio. "Ik ga in de distributie", geeft hij aan in Koffie met Valentijn van Veronica Inside. "Er was een vraag of er mensen de krant rond wilden brengen, vanuit de afdeling distributie. Daar heb ik op geantwoord dat ik dat graag wil doen", geeft Driessen aan.

"Ik ben een soort 'achtervanger'. Op het moment dat er wat fout gaat in de distributie in de regio, dan kunnen ze mij oproepen om de krant te gaan bezorgen."

'We kick Corona'
Steeds meer spelers helpen financieel mee om het coronavirus de wereld uit te krijgen. Ook Duitsers Leon Goretzka en Joshua Kimmich dragen hun steentje bij: de Bayern München-spelers hebben beiden een miljoen euro gedoneerd aan de campagne 'We kick Corona', dat de gezondheidszorg en het maatschappelijk werk in de strijd tegen corona ondersteunt.

Goretzka roept op zijn Twitter andere mensen op ook een donatie te doen. "Op het veld kunnen we iedereen verslaan, maar alleen samen kunnen we van corona winnen", laat hij weten.