Competitie in Wit-Rusland gewoon van start: 'Drink wodka en werk hard'

Competitie in Wit-Rusland gewoon van start: 'Drink wodka en werk hard'

21-03-2020 00:00 Laatste update: 00:16
42

Bizar: waar de voetbalcompetities overal in Europa stilliggen vanwege het coronavirus, wordt er in Wit-Rusland vrolijk gevoetbald. Donderdagavond begon daar het nieuwe seizoen en er zijn al vier duels gespeeld.

Vrijdag wordt er ook gevoetbald in het land, waar er gewoon handen worden geschud en waar de supporters gewoon bij de wedstrijden aanwezig mogen zijn. Zo begon de regerend landskampioen Dinamo Brest het seizoen matig: in eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Smolevitsji.

In Wit-Rusland zijn er tot nu toe nog geen doden gevallen door het coronavirus. In totaal zijn er 69 besmettingen vastgesteld. Men lijkt zich er in het land nog niet druk te maken, zo zei president Aleksandr Loekasjenko onlangs het volgende: "Drink veel wodka, ga naar de sauna en werk hard."

"Ik drink niet, maar ik zeg dat mensen niet alleen hun handen met wodka moeten wassen, maar het virus er ook mee moeten vergiftigen", sprak de president opmerkelijke woorden. Afgelopen week legden Rusland, Oekraïne en Turkije als laatste Europese landen de competities stil, maar Wit-Rusland trekt zich hier dus niets van aan.