Plannen PEC Zwolle staan ineens op losse schroeven: 'Geven het zeker niet op'

Plannen PEC Zwolle staan ineens op losse schroeven: 'Geven het zeker niet op'

21-03-2020 08:46 Laatste update: 09:12
5

Het is nog maar de vraag of PEC Zwolle volgend jaar op kunstgras kan spelen. De club was voornemens om het artificiële gras in te ruilen voor een echte mat, maar door de coronacrisis is er vertraging ontstaan bij de aanleg van nieuwe velden en daarnaast is er financiële onzekerheid.

Dat meldt de Stentor zaterdag. Door de coronacrisis loopt PEC inkomsten mis. "Los van de vraag of het planningtechnisch allemaal nog haalbaar is, is niet helemaal zichtbaar hoe groot de financiële impact zal zijn", laat algemeen manager Jeroen van Leeuwen aan eerdergenoemde krant weten. "We lopen verschillende scenario's door en geven het zeker niet op."

Als PEC zich handhaaft staat het sein op groen voor de aanleg van echt gras. De kans bestaat dat het huidige seizoen pas in juni afgerond wordt. Dan zou normaal gesproken de voorbereiding op het nieuwe seizoen moeten beginnen. 

"Het probleem is dan nog niet eens zozeer de aanleg van het natuurgrasveld in het stadion. Daar denken wij twee tot vier weken voor nodig te hebben", zegt Van Leeuwen. "Het aanleggen van de trainingsvelden neemt meer tijd in beslag. Daar komt bij dat je in deze onzekere periode ook afhankelijk bent van de leveringen en manschappen."

Niet alleen logistiek, maar ook financieel bestaat er onzekerheid. PEC heeft nu geen inkomsten en strijdt tegen degradatie. Van Leeuwen: "Daardoor is het moeilijk om de begroting voor het nieuwe seizoen vast te stellen en te bepalen of deze plannen nog in dat plaatje passen." De maatregelen opzij schuiven betekent waarschijnlijk de nekslag voor de plannen. "Dan wordt het wel heel moeilijk, maar daar horen we volgende week waarschijnlijk meer over van de KNVB."