PSV vangt bot en voldoet niet aan eisen voor werktijdverkorting

PSV vangt bot en voldoet niet aan eisen voor werktijdverkorting

21-03-2020 09:44 Laatste update: 11:06
141

PSV komt niet in aanmerking voor werktijdverkorting. Dat meldt De Telegraaf, nadat algemeen directeur Toon Gerbrands ook al in die richting wees. Omdat er geen wedstrijden worden gespeeld en dus geen inkomsten zijn loopt de club uit Eindhoven veel geld mis.

Gerbrands liet eerder deze week weten werktijdverkorting aan te vragen voor een deel van het personeel, maar daar komt PSV als voetbalbedrijf niet voor in aanmerking, meldt De Telegraaf. De directeur van de Eindhovenaren had zelf ook al aangegeven dat PSV voorlopig niet voor die regeling in aanmerking komt.

Daarvoor moet de club twintig procent minder omzet draaien in de komende drie maanden. Of dat het geval is is niet duidelijk, omdat de KNVB voornemens is om de Eredivisie voor 1 juli af te sluiten. 

Mocht het restant van de competitie af worden gewerkt zonder publiek of er zelfs helemaal niet meer worden gespeeld, dan heeft PSV wel een probleem. "Die impact zou ons miljoenen euro's kunnen gaan kosten", zegt Gerbrands in De Telegraaf. PSV moet nog vijf thuiswedstrijden spelen. "Dat kan betekenen dat de voetballerij wel voor steun in aanmerking komt."

Gerbrands laat weten dat PSV sterk genoeg is om het verlies aan inkomsten op te vangen.