PSV vangt bot en voldoet niet aan eisen voor werktijdverkorting

PSV vangt bot en voldoet niet aan eisen voor werktijdverkorting

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 09:44za 21-03-2020 om 09:44

Laatste update: zaterdag 21 maart 2020 om 11:06za 21-03-2020 om 11:06

PSV komt niet in aanmerking voor werktijdverkorting. Dat meldt De Telegraaf, nadat algemeen directeur Toon Gerbrands ook al in die richting wees. Omdat er geen wedstrijden worden gespeeld en dus geen inkomsten zijn loopt de club uit Eindhoven veel geld mis.

Gerbrands liet eerder deze week weten werktijdverkorting aan te vragen voor een deel van het personeel, maar daar komt PSV als voetbalbedrijf niet voor in aanmerking, meldt De Telegraaf. De directeur van de Eindhovenaren had zelf ook al aangegeven dat PSV voorlopig niet voor die regeling in aanmerking komt.

Daarvoor moet de club twintig procent minder omzet draaien in de komende drie maanden. Of dat het geval is is niet duidelijk, omdat de KNVB voornemens is om de Eredivisie voor 1 juli af te sluiten. 

Mocht het restant van de competitie af worden gewerkt zonder publiek of er zelfs helemaal niet meer worden gespeeld, dan heeft PSV wel een probleem. "Die impact zou ons miljoenen euro's kunnen gaan kosten", zegt Gerbrands in De Telegraaf. PSV moet nog vijf thuiswedstrijden spelen. "Dat kan betekenen dat de voetballerij wel voor steun in aanmerking komt."

Gerbrands laat weten dat PSV sterk genoeg is om het verlies aan inkomsten op te vangen.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws