Brack zet vraagtekens bij coronabeleid: 'Staat haaks op wat hier is besloten'

Brack zet vraagtekens bij coronabeleid: 'Staat haaks op wat hier is besloten'

21-03-2020 12:47
57

Koen Brack speelde in Nederland voor Go Ahead Eagles en SC Cambuur Leeuwarden, maar is sinds 2009 actief in Italië. Daar maakt hij de huidige coronacrisis nu van dichtbij mee en ziet hij een groot verschil met Nederland.

In gesprek met De Stentor gaat Brack, momenteel speler van SS Maceratese, in op de bizarre situatie in Italië en plaatst hij zijn vraagtekens bij het beleid in Nederland. "De keuze om niet in lockdown te gaan in Nederland, staat haaks op wat hier is besloten. Hoewel hier fouten zijn gemaakt, weet ik wel dat de lockdown helpt. Je wilt zoveel mogelijk voorkomen dat het virus zich verspreidt. Dan moet je zorgen dat mensen elkaar niet opzoeken en contact vermijden. Verstandig vind ik het niet, al moet je het per land en economie bekijken."

Volgens Brack is er in Italië niet goed gehandeld na het uitbreken van het virus, waardoor de problemen vooralsnog niet afnemen. "Er zijn fouten gemaakt. Toen in het noorden iedereen in quarantaine moest, kregen ze daar tijd om naar het zuiden te trekken. Daar heeft het virus zich vervolgens ook verspreid. We zien nog altijd geen kentering. Ziekenhuizen kunnen het aantal besmettingen niet aan."

Gezien de ernst van de situatie in Italië is Brack dan ook totaal niet bezig met voetbal. "De vraag die leeft, is hoe lang er nodig is om hiervan af te komen en Italië weer aan het draaien te krijgen. Dat mensen niet meer voor hun leven hoeven te vechten en we weer wat kunnen doen. Voetbal? Daar denk ik nu niet aan. Voetbal staat achteraan in de rij."