Ajax-spelers zien video's van Tagliafico: Dat vind ik heel inspirerend

Ajax-spelers zien video's van Tagliafico: "Dat vind ik heel inspirerend"

21-03-2020 13:10
17

Ryan Babel laat zich inspireren door Nicolas Tagliafico. De Argentijn plaatst op Instagram creatieve workout-video's met zijn vriendin en Babel kan dat wel waarderen.

De spelers van Ajax hebben vanwege het coronavirus een programma dat ze thuis uit moeten voeren. Tagliafico zit niet stil. "Dat vind ik heel inspirerend", zegt Babel in de Ajax Podcast. "Dat zijn heel leuke ideëen die je zonder equipment zou kunnen doen als je een partner hebt. Er ontstaat een stukje creativiteit als je binnen moet blijven. Iedereen moet creatief worden om er een leuke dag van te maken."

Babel houdt zich keurig aan het programma dat Ajax hem heeft gegeven en is ondertussen ook educatief bezig. "Ik gebruik deze tijd om mezelf meer te ontwikkelen, slimmer te worden in dingen. Ik lees veel boeken en kijk veel documentaires met goede informatie. Daar heb ik nu veel meer tijd voor."

Babel leest een boek over belasting. "Ik was er al een tijdje mee bezig. Ik ben nu op een leeftijd dat ik langzaam een plan moet maken voor wat ik na het voetbal ga doen. Ik kan deze tijd goed gebruiken om dingen waar ik interesse in heb te verbeteren."

De Ajax-spelers zien elkaar niet, maar hebben wel contact met elkaar. "We hebben een groepsapp. Daar worden grapjes in gemaakt. Hakim (Ziyech, was donderdag jarig, red.), dus we hebben gefeliciteerd. Dat contact is er wel. Anders zouden we op de training voor hem zingen en zou de club een goede taart voor hem regelen. Zo wordt het meestal gevierd."