De Ligt test negatief op coronavirus: 'AnneKee hoefde geen testen te doen'

De Ligt test negatief op coronavirus: 'AnneKee hoefde geen testen te doen'

21-03-2020 13:35 Laatste update: 16:03
43

Goed nieuws voor Matthijs de Ligt en zijn omgeving: hij is negatief getest op het coronavirus. Zijn ploeggenoten van Juventus Daniele Rugani en Blaise Matuidi zijn wel besmet met het virus, waardoor de selectie in quarantaine is gegaan.

De Ligt mankeert in ieder geval niets, vertelt zijn schoonvader Keje Molenaar aan Tuttosport. "De test van Matthijs was negatief en daardoor hoefde AnneKee (vriendin De Ligt, red.) geen testen te doen. Ik moet zeggen dat Juventus de afgelopen dagen bewezen heeft meer dan een topclub te zijn. Het voelde echt als een familie voor de jongens."

"Voor de uitbraak was er wat angst, vooral omdat mijn dochter in de afgelopen maanden veel om is gegaan met Michela, de vriendin van Rugani, die wél positief getest heeft op het coronavirus", vervolgt Molenaar. "Er is een prachtige vriendschap ontstaan tussen AnneKee en Michela. Dat is deels te danken aan Juventus en deels aan hun hondjes", zegt Molenaar.

Molenaar raadt De Ligt en zijn dochter aan om niet naar buiten te gaan. "Gelukkig, ook al is het niet hetzelfde, hebben ze de ruimte en apparatuur om thuis te trainen. Ze spelen thuis ping pong, ze koken, maken schoon en kijken films. We bellen vaak met ze. Ze zijn erg verbonden met elkaar en gebruiken deze periode om tot rust te komen."