Van der Vaart ziet de bui al hangen: 'Straks is Berghuis ook nog weg'

Van der Vaart ziet de bui al hangen: 'Straks is Berghuis ook nog weg'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 13:50za 21-03-2020 om 13:50

Steven Berghuis wordt bij de ene na de andere club genoemd, maar Rafael van der Vaart vindt dat hij gewoon bij Feyenoord moet blijven. Wel noemt hij clubs op waar Berghuis in zijn ogen goed zou passen.

Berghuis maakte als huurling van Watford al indruk bij Feyenoord en is inmiddels de beste speler. Dit seizoen scoorde de aanvaller al vijftien keer. Vorig seizoen twaalf keer en het jaar daarvoor maar liefst achttien keer.

Van der Vaart vindt niet dat Berghuis zich druk moet maken over zijn toekomst. "Ik vind namelijk dat hij bij Feyenoord moet blijven", vertelt hij aan de Volkskrant. "Hij is daar de man, de ploeg is om hem heen gebouwd. Moet je dan straks op je bijna 29ste naar Everton gaan, of zo? Als je daar twee keer niet goed speelt, stellen ze een lompe Engelsman op en ben jij uit the picture, ook bij Oranje. Hij komt daar niet binnen als een man die Real Madrid, Juventus, Tottenham, Valencia en Chelsea een paar draaien om de oren heeft gegeven zoals Ziyech. Heeft-ie ook nog dat Watford-verleden."

Berghuis is veruit de bestbetaalde speler van Feyenoord, maar kan in andere competities meer verdienen. Van der Vaart vindt dat geen reden om weg te gaan en stelt dat hij ook over een paar jaar nog voor een lucratieve transfer kan gaan. "Feyenoord is niet de club waar ze zijn type makkelijk in het hart sluiten. Dat is hem nu gelukt. Koester dat! Zeker nu we in zulke onzekere tijden zitten."

Maar mocht het van een transfer komen, dan gunt Van der Vaart hem dat. "Sevilla of Valencia; daar zou hij best passen, al hebben ze daar al zoveel types zoals hij. Maar voor mij als analyticus moet het ook een beetje leuk blijven. Wordt er straks eindelijk weer gevoetbald is Ziyech weg. En Berghuis ook nog? Sorry, maar dan wordt het wel heel schraal allemaal."

Poll

Moet Berghuis het advies van Van der Vaart opvolgen?

(2294 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws