Bizarre tijden voor Oranje Leeuwin: Soms met ons handen in het haar

Bizarre tijden voor Oranje Leeuwin: "Soms met ons handen in het haar"

21-03-2020 14:40
19

Ook voor Oranje Leeuwin Merel van Dongen zijn het bizarre tijden. Ze heeft haar appartement in Sevilla omgetoverd tot fitnesszaal zodat ze in ieder geval fit blijft.

Van Dongen speelt bij Real Betis en noemt de situatie 'bizar' en 'krankzinnig'. "Net als iedereen zitten we soms met ons handen in het haar. Waar gaat dit heen? En wanneer houdt dit op? Niemand hier in Spanje mag de straat dus op. Alleen om boodschappen te doen en om de hond uit te laten", zegt ze tegen het Algemeen Dagblad.

Van Dongen zou zich met Oranje voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokyo, maar of dat doorgaat is de vraag. "Op 1 juni begint normaal gesproken onze voorbereiding op de Spelen. Die datum zit nog steeds in mijn hoofd. In die zin: ik moet zelf zorgen dat ik dan fit ben. Dat ik mezelf niets kan verwijten. Dat is gezien de beperkte mogelijkheden wel moeilijk ja. Maar daar probeer ik me niets van aan te trekken."

Ze blijft contact houden met de andere speelsters van Oranje. "Ook nu blijven we toch wel een team, alleen dan op afstand. Ik heb contact met onze inspanningsfysioloog voor nieuwe oefeningen om fit te blijven."

Van Dongen heeft geen idee of de Olympische Spelen wel doorgaan. "Ik ben geen dokter of viroloog. In mijn hoofd gaat het nog door, zodat ik de motivatie houd om te trainen. Maar man, het moment dat ik weer op het veld een balletje kan trappen, daar ga ik zo intens van genieten."