'United-aanwinst Ighalo genoot al vier keer van lucratieve doelpuntenpremie'

'United-aanwinst Ighalo genoot al vier keer van lucratieve doelpuntenpremie'

21-03-2020 15:15
8

Odion Ighalo krijgt negenduizend pond uitgekeerd per doelpunt dat hij maakt voor Manchester United. De Nigeriaanse spits, die op 31 januari op huurbasis overkwam van Shanghai Shenhua, slaagde er in de Europa League en de FA Cup al in om te scoren.

De komst van Ighalo werd met hoongelach ontvangen, maar tot dusver laat de Nigeriaan zien waarom hij tijdelijk voor The Mancunians speelt. Als hij speelt laat hij goede dingen zien en in het Europa League-treffen met LASK Linz maakte hij een knap doelpunt. Die goal blijkt lucratief te zijn: voor ieder doelpunt krijgt Ighalo volgens The Sun zo'n negenduizend pond uitgekeerd.

Deze bonus is in het huurcontract opgenomen dat United sloot met Ighalo en Shanghai Shenhua, de Chinese club die nog altijd broodheer is van de Nigeriaan. De goal van de spits in Oostenrijk leverde niet het enige extraatje op: in de FA Cup scoorde Ighalo ook al twee keer en Club Brugge werd ook slachtoffer van de dadendrang van de aanvaller uit Lagos.

De 30-jarige spits moet op 1 juli terugkeren naar China, maar het is nog niet duidelijk of dat ook zal gebeuren. Wellicht worden contracten verlengd om ervoor te zorgen dat het seizoen zo eerlijk mogelijk uitgespeeld kan worden.