'Barça alert na nieuws uit München over 'verboden droom': salaris is struikelblok'

'Barça alert na nieuws uit München over 'verboden droom': salaris is struikelblok'

21-03-2020 18:54
12

David Alaba blijft een 'verboden droom' voor FC Barcelona, zo meldt Diario Sport. De Catalanen zouden contact hebben met de verdediger van Bayern München, maar een transfer is op dit moment nog niet aan de orde.

Wel is de interesse weer opgelaaid nu bekend is geworden dat Alaba twijfelt over een nieuw contract bij de Bundesliga-kampioen. De 27-jarige Oostenrijker is volgend jaar zomer transfervrij en overweegt een nieuw avontuur aan te gaan. Naast Barça zou ook Real Madrid opnieuw op het vinkentouw zitten, zo schreef BILD deze week.

Alaba stond in het verleden meermaals hoog op het lijstje in Camp Nou, maar Bayern weigerde altijd mee te werken aan een transfer. Daar kan door de houding van de veelzijdige linkspoot spoedig verandering in komen, weet Sport. Volgens de sportkrant zijn er wel de nodige beren op de weg. Zo is een overstap naar Barcelona alleen mogelijk als Alaba salaris inlevert en het is zeer de vraag of hij daartoe bereid is. Hij strijkt acht miljoen euro per jaar op in de Allianz Arena.

De Catalanen hebben geen millimeter ruimte in het salarisbudget en die financiële argumenten wegen zwaar. Desondanks blijft Barcelona in gesprek met Alaba. De club wil de defensie in de zomer versterken en de situatie van de Bayern-speler wordt in de gaten gehouden.