Bergwijn maakt progressie: 'Ik had zoveel pijn, ik kon er niet van slapen'

Bergwijn maakt progressie: 'Ik had zoveel pijn, ik kon er niet van slapen'

21-03-2020 20:55
9

Steven Bergwijn herstelt voorspoedig van zijn enkelblessure bij Tottenham Hotspur. Dat laat de 22-jarige Oranje-international weten in gesprek met zijn Londense werkgever.

"Ik maak progressie. Zoals je ziet, kan ik weer lopen", vertelt Bergwijn. De aanvaller raakte begin deze maand in de slotfase van het duel met Burnley (1-1) geblesseerd. "Toen ik die trap kreeg wist ik direct dat het een serieuze blessure was. Ik had zoveel pijn. Ik kon er niet van slapen. Nu moet ik sterker terugkomen. Dit soort dingen gebeuren."

Bergwijn houdt vanuit Londen de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. "Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. In Nederland is het heel gek. Iedereen moet thuisblijven. Dat is hier niet zo. We moeten met z'n allen bij elkaar blijven in deze moeilijke tijd. Het gaat nu even niet meer om voetbal."

Bergwijn heeft door de corona-maatregelen wel langer de tijd om te herstellen. De voormalig PSV'er dreigde onder meer het EK 2020 te missen, maar dat is verplaatst naar volgende zomer. De Premier League ligt in ieder geval tot 30 april stil.