'In ieder geval de verleiding van de bank, Netflix en een zak chips weerstaan'

'In ieder geval de verleiding van de bank, Netflix en een zak chips weerstaan'

21-03-2020 22:52
9

Bart Vriends moet creatief zijn om fit te blijven en voorbereid te blijven op een hervatting van de competitie. De verdediger van Sparta vindt het een gek idee dat er binnenkort weer gevoetbald zou kunnen worden.

Zo nu en dan gaat Vriends naar buiten om fit te blijven. "Over slootjes en hekjes springen zoals vroeger, veldbestormen, dat soort dingen", vertelt de verdediger tegenover RTV Rijnmond over zijn huidige trainingsroutine. "We moeten creatief zijn. In ieder geval probeer ik de verleiding van de bank, Netflix en een zak chips te weerstaan."

De stopper uit Amersfoort beleeft, net als iedereen, vreemde tijden. "Het kan voelen als een soort zomervakantie, maar dat is helemaal niet aan de orde. We zitten gewoon midden in het seizoen en er zijn nog cruciale wedstrijden om te spelen. Dat maakt het gek. Het voelt daardoor wel extra belangrijk om fit en in vorm te blijven."

Spelers van Sparta hoeven in tegenstelling tot collega's bij andere clubs geen gegevens door te sturen. "Bij ons hebben ze gelukkig iets meer vertrouwen in de speler zelf. We kunnen het op onze eigen manier invullen. Verder is het voor ons ook burgerplicht vervullen."