'Ruzie rond Nederlander Verrips opgelost: Mechelen ontvangt eindelijk transfersom'

'Ruzie rond Nederlander Verrips opgelost: Mechelen ontvangt eindelijk transfersom'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 23:46za 21-03-2020 om 23:46

Het heeft lang geduurd, maar KV Mechelen en Sheffield United hebben alsnog een akkoord bereikt over de Nederlandse keeper Michael Verrips. Beide clubs ruzieden de voorbije maanden over een transfersom. Nu is er toch een akkoord.

De doelman had bij KV Mechelen nog een contract tot medio 2021 en won met die club de Belgische beker, maar besloot afgelopen zomer de club te verlaten voor het Engelse Sheffield United. Hij verwees bij zijn vertrek naar de veroordeling van Mechelen in het matchfixingschandaal rond operatie Propere Handen. Toen werd KV Mechelen samen met vier bestuurders aansprakelijk geacht voor competitievervalsing.

Verrips zag zijn kans schoon om te vertrekken en greep die veroordeling aan als reden om toen gratis naar Sheffield United te verhuizen. KV Mechelen zag zo een mooie transfersom voor Verrips aan zijn neus voorbijgaan en meldde zich bij de FIFA. Het voetbalorgaan zou een uitspraak doen over deze zaak, maar Sheffield United en KV Mechelen bereikten vlak daarvoor toch nog een akkoord, waardoor alle procedures van de baan zijn en de Belgen toch een transfersom ontvangen. Dat weet het Belgische Sport/Voetbalmagazine.

De Nederlander mocht begin januari debuteren in de FA Cup voor Sheffield United, maar raakte in de eerste helft geblesseerd. Verder dan die ene wedstrijd kwam hij tot dusver niet. In eigen land speelde Verrips voor Sparta en MVV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws