Update: Fellaini bevestigt slechte nieuws: 'Hoop zo snel mogelijk terug te keren'

Update: Fellaini bevestigt slechte nieuws: 'Hoop zo snel mogelijk terug te keren'

22-03-2020 06:55 Laatste update: 11:36
88

Marouane Fellaini heeft positief getest op het coronavirus. De 32-jarige Belg is pas de eerste speler in de Chinese Super League die besmet is geraakt, melden media in het Aziatische land op basis van een rapport van de gezondheidsinstantie in Shandong.

Fellaini keerde onlangs terug in China, waarna de middenvelder van Shandong Luneng meteen werd onderzocht. Het is niet duidelijk waar hij het virus heeft opgelopen. De 87-voudig international van de Rode Duivels verbleef enige tijd in Dubai, voordat hij via Singapore terugvloog naar China en ook nog een lange treinreis maakte.

Fellaini verruilde Manchester United in 2019 voor Shandong Luneng. Eerder kwam Big Fella uit voor Standard Luik en Everton.

De Chinese overheid versoepelt momenteel stapsgewijs de maatregelen tegen het coronavirus, aangezien het aantal besmettingen al enige tijd aan het dalen is. In het Aziatische land zijn meer dan 80.000 mensen positief getest, van wie er 3265 zijn overleden.

Update: Shandong Luneng heeft bevestigd dat Marouane Fellaini met het coronavirus kampt. De Belg keerde vrijdag terug in China om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hij werd direct onderzocht door een medisch team en moest veertien dagen in quarantaine. Die maatregelen gelden voor alle Europeanen die China binnenkomen. Bij de eerste testen bleek dat de middenvelder positief was.

Update: Ook Fellaini heeft het slechte nieuws bevestigd. De Belg is besmet geraakt met het coronavirus, maar lijkt nog niet veel last te hebben van de symptomen. Op Twitter bedankt hij iedereen die hem steunt in deze tijd en de voormalig Manchester United-speler hoopt snel weer op het veld te staan.