Wormgoor heeft 'foute afspraakjes' met landgenoot in VS: 'Op afgelegen plek'

Wormgoor heeft 'foute afspraakjes' met landgenoot in VS: 'Op afgelegen plek'

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 07:35zo 22-03-2020 om 07:35

Vito Wormgoor is inmiddels zo'n drie maanden actief in de Verenigde Staten, maar veel van zijn nieuwe woonplaats heeft hij nog niet gezien. Het coronavirus zit ook de 31-jarige verdediger van Columbus Crew dwars.

"Het is wel een rare binnenkomer zo", zegt Wormgoor tegen het Algemeen Dagblad. "Pas vlak voor Donald Trump de grenzen sloot, kon mijn vrouw met de vier kinderen overkomen. Dat was toch wel spannend. Je weet maar nooit… Het duurde en duurde maar tot we van de ambassade toestemming kregen. Als we een week later groen licht hadden gekregen, was het land al op slot. Bij de club zeggen ze dat ik geluk heb. Ik moet er niet aan denken dat het niet gelukt was."

Wormgoor maakt er het beste van nu ook de Major League Soccer in ieder geval tot 10 mei stilligt. Met land- en ploeggenoot Youness Mokhtar gaat hij dagelijks hardlopen. "Dat is ons foute afspraakje, we treffen elkaar 's avonds op een afgelegen plek. Dat kan hier nog. Als je maar anderhalve meter afstand houdt. Waar Californië en New York op slot zitten, mag je in Ohio nog naar buiten. Even afkloppen."

Veel meer kan de oud-speler van ADO Den Haag, FC Utrecht en De Graafschap momenteel niet doen. "Al is er hoop dat we volgende week per drietal naar de club mogen om de faciliteiten daar te gebruiken. Geïsoleerd wel, dus iemand op veld 1, iemand op veld 2 en nog iemand in de gym. Zo probeer ik maar positief te blijven. Ik houd het einde van de tunnel het liefst zo groot mogelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws