Epidemioloog: 'Onmogelijk om voor oktober wedstrijden met fans te spelen'

Epidemioloog: 'Onmogelijk om voor oktober wedstrijden met fans te spelen'

22-03-2020 08:38
66

Een epidemioloog die deel uitmaakt van een Italiaanse task force in de strijd tegen het coronavirus, verwacht voorlopig geen fans bij voetbalwedstrijden. Hij denkt dat het onmogelijk is om voor oktober duels met publiek af te werken.

De Serie A ligt in ieder geval tot 2 mei stil, maar er rijzen steeds meer twijfels of het seizoen nog wel kan worden uitgespeeld. De afgelopen 24 uur zijn in Italië liefst 793 mensen overleden aan het virus. "We moeten duidelijk zijn naar de mensen, maar zonder ze te terroriseren", zegt epidemioloog Pierluigi Lopalco tegen La Repubblica.

Lopalco denkt dat de 'lockdown' in Italië in ieder geval gedeeltelijk van kracht blijft de komende periode. "Ik denk dat het onmogelijk is voor fans om voor oktober voetbalwedstrijden bij te wonen. Mijn verwachting is dat de beperkingen wat betreft bewegen tenminste tot de zomer duren."

"Wel zullen de beperkingen afnemen, zodat we weer aan het werk gaan en naar buiten kunnen", vervolgt de epidemioloog. "Maar het moet allemaal heel langzaam en voorzichtig gebeuren."