'Messi, Busquets en Piqué denken mee met Barça en zorgen voor opluchting'

'Messi, Busquets en Piqué denken mee met Barça en zorgen voor opluchting'

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 09:24zo 22-03-2020 om 09:24

De aanvoerders van FC Barcelona staan niet afwijzend tegenover een mogelijke salarisverlaging. Dat hebben Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué en Sergio Roberto laten weten tijdens een telefonisch gesprek met voorzitter Josep Maria Bartomeu.

De Catalaanse topclub is financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. Mogelijk moet het bestuur besluiten om te snijden in de salarissen, maar daar is wel de goedkeuring van de selectie voor nodig. De aanvoerders hebben tijdens de bijeenkomst met Bartomeu laten weten niet doof te zijn voor de economische gevolgen, schrijft Mundo Deportivo. De spelers zijn bereid om salaris in te leveren mocht dat nodig zijn.

La Vanguardia meldde deze week dat Barça met de excessieve uitgaven in zijn maag zit, nu de wedstrijdinkomsten en commerciële gelden wegvallen. Liefst 61 procent van de begroting gaat in Camp Nou op aan de salarissen van de selectie. Volgens MD hopen de Europese topclubs dat de FIFA en de UEFA ook met maatregelen komen om de financiële pijn te verzachten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws