Vertonghen is duidelijk: 'Geef dat geld aan de mensen in de zorg'

Vertonghen is duidelijk: 'Geef dat geld aan de mensen in de zorg'

22-03-2020 11:05 Laatste update: 13:24
51

Jan Vertonghen heeft geen goed woord over voor de mensen die tegen het advies van de regering in gewoon verder gaan met hun dagelijkse bezigheden. De verdediger van Tottenham Hotspur vindt het van weinig respect getuigen.

In een bericht op zijn Twitter-account laat Vertonghen weten zich te ergeren aan iedereen die, ondanks alle maatregelen om het coronavirus in te dammen, de adviezen in de wind slaat. De Belg vindt dat er zelfs boetes voor mogen worden uitgedeeld. 'Ze zouden iedereen die de maatregelen niet respecteert een gigantische boete op moeten leggen', schrijft Vertonghen. 'Dat geld zouden ze dan terug moeten geven aan doktoren, verpleegsters en andere zorgmedewerkers.'

De Europese competities liggen vrijwel allemaal stil, met uitzondering van die in Wit-Rusland, waar nog gevoetbald wordt. Sommige landen, waaronder Spanje, Frankrijk en Italië, zitten zelfs in een volledige lockdown. Hier mogen mensen alleen naar buiten met een geldige reden en er wordt door de politie gepatrouilleerd op straat.