Emery wil aan de slag: 'Gesprekken gevoerd met verschillende Italiaanse clubs'

Emery wil aan de slag: 'Gesprekken gevoerd met verschillende Italiaanse clubs'

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 11:45zo 22-03-2020 om 11:45

Unai Emery zit na zijn ontslag bij Arsenal zonder club, maar aan interesse in de Spaanse coach geen gebrek. De oefenmeester heeft gesprekken gevoerd met 'verschillende Italiaanse clubs', maar kwam niet tot een overeenkomst.

"Ik heb nu zestien achtereenvolgende jaren gecoacht, dus ik heb besloten een rustperiode in te plannen om me voor te bereiden op een project dat me het meest interesseert", vertelt Emery in gesprek met TuttoJuve.com. "Ik sluit geen landen uit: Engeland, Frankrijk, Spanje, een land waar ik al gewerkt heb. Of Italië, waar ik nog niet eerder actief ben geweest."

Emery heeft al verschillende gesprekken gevoerd met Italiaanse clubs, maar tot een overeenkomst kwam het niet. "Ik heb wat contact gehad met verschillende Italiaanse clubs, maar vanwege verschillende redenen was het voor mij niet mogelijk er aan het werk te gaan. Ik sta open voor alles en houd de Serie A nauwlettend in de gaten", aldus de Spaanse coach. "Uit respect noem ik de clubs die contact met me op hebben genomen de afgelopen jaren niet."

Emery werd in een eerder stadium al aan Juventus gelinkt, voordat Maurizio Sarri in Turijn aan de slag ging. De twee trainers stonden in Engeland al vaker tegenover elkaar tijdens wedstrijden tussen Arsenal en het Chelsea van Sarri.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws