Coronavirus brengt zorgen: 'Hoe moet ik me nu in de kijker spelen bij clubs?'

Coronavirus brengt zorgen: 'Hoe moet ik me nu in de kijker spelen bij clubs?'

22-03-2020 17:25 Laatste update: 17:33
36

Daniel Hoegh verkeert in onzekerheid. Zijn contract bij sc Heerenveen loopt op 30 juni af, maar de kans bestaat dat de competitie dan nog bezig is. Hoegh weet niet wat hem staat te wachten.

"De intentie is om de Europese competities voor het eind van juni af te krijgen", vertelt Hoegh aan de Leeuwarder Courant. "Maar wat als dat niet haalbaar is en we toch doorgaan tot in juli? Moet ik dan blijven? Moet ik dan de club verlaten terwijl we nog niet klaar zijn? Ik weet het niet. Niemand weet het."

Maar dat is het niet enige waar Hoegh zich zorgen over maakt. "Hoe moet ik me nu in de kijker spelen bij andere clubs? Geen idee waar ik na de zomer ga spelen. En hoe de situatie dan is, weten we ook niet."

Dat is voor latere zorg, want Hoegh zit thuis vanwege de uitbraak van het coronavirus. De Deen moet van Heerenveen in Nederland blijven. Daarnaast kán hij niet naar zijn thuisland, want de Deense grens is dicht, behalve voor mensen die een goede reden hebben om terug te keren. Die heeft hij naar eigen zeggen niet. De maatregelen in Denemarken zijn strenger dan in Nederland, zegt Hoegh. "Zo mag je daar niet met meer dan tien mensen bij elkaar zijn. De gedachte is: liever nu te veel doen dan later spijt hebben dat er te weinig is gebeurd."

"Die gedachte vind ik goed. Als je het snel onder controle krijgt, kun je misschien gauw weer de normale dingen doen. Alle landen zijn op zoek naar de juiste manier en doen hun eigen ding, zorgen voor zichzelf. Dat mag. Ik geloof niet dat de juiste manier in dit geval bestaat."